Strømprisene i taket: 2 av 10 vasker klær om natten!

Jun 3, 2022

Tryg Forsikring: 2 av 10 vasker nattestid

I en spørreundersøkelse fra Tryg Forsikring svarer 2 av 10 spurte at de kjører oppvaskmaskin, vaskemaskin eller tørketrommel om natten som en følge av økte strømpriser. Styreleder i E20 Energy AS, Jarle Lysberg, kommenterer: – Med store variasjoner på strømprisene i løpet av dagen (opp til 600 % fra bunn til topp) gjør dette noe med vanene til vanlige folk. Han fortsetter: – I tillegg kommer de nye effekttariffene fra 1.juli, hvor det ser ut som den timen du bruker mest strøm i løpet av en måned skal bestemme fastleddet for effekt. Dermed er det mange som ser seg om etter muligheter til å spare penger på strømregningen.

Brannvesenet bekymret – anbefaler ingen å gjøre det

Brannvesenet er redd de nye vanene kan gi en kraftig økning i antall brannskader. Å la tørketrommel og vaskemaskin stå på når alle sover, blir frarådet, ifølge Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring. – Natten, når alle sover, er den farligste tiden dersom det oppstår en brann, kommenterer avdelingsleder, Ole Johan Ingebrigtsen ved Nordhordland og Gulen interkommunale brannforebyggende avdeling.

Nye tariffer forutsetter at forbrukerne har kontroll

– Problemet til forbrukerne er at de ikke aner hvor mye strøm de bruker til enhver tid, og fra 1. juli, vil de også ha problemet at de ikke har peiling på effektbruken til enhver tid, sier styreleder Jarle Lysberg. – For mange er den enkle løsningen å slå på vaskemaskin og tørketromler om natten, for da vet de at de har lavest energiledd og strømprisene er på sitt rimeligste. – Men skal forbrukeren både tilfredsstille lommeboken og brannvesenet, er det ingen vei utenom et styringssystem som holder forbrukeren informert i realtid om prisbildet, og som også kan styre strømbruken gjennom døgnet, basert på prisene for nettbruk og strøm, avslutter han.