Sommeren kommer – strømmen blir rekorddyr!

Apr 20, 2022

“Sommer-rabatten” avlyst

Mange gleder seg til lavere strømpriser nå som dagene blir lengre. – Normalt er strømprisen betydelig lavere om sommeren enn vinteren, ganske enkelt fordi forholdet mellom tilbud og etterspørsel endrer seg når vi trenger mindre energi til å varme hjemmene våre, kommenterer strømsparer Jarle Lysberg. – For en evighet siden (les: 2020) var strømprisen enkelte dager faktisk negative…

Etter en svindyr vinter får vi en svindyr sommer

Dessverre ser det ut som «pustehullet» vi vanligvis får om sommeren er avlyst i år. – Ifølge ekspertene kommer vi til å oppleve tidenes dyreste sommer, fortsetter Jarle Lysberg. – Strømprisene er forventet å ligge mellom 1,50 og 2,00 kr. pr kWh. Heldigvis blir strømregningene mindre enn i vinter, ganske enkelt fordi vi forbruker færre svindyre kWh om sommeren. Men i forhold til i forfjor vil regningen fort bli opp mot 1000% høyere. – I tillegg kommer selvsagt nettleie, straffetariffer for effekt og avgifter, tilføyer Jarle Lysberg.

Krigen i Ukraina får skylden...

Som for alle andre priser som løper løpsk får krigen i Ukraina skylden for deler av rekordprisene i sommer. – I realiteten er det nok andre årsaker til de svimlende prisene vi kommer til å se fremover, sier Jarle Lysberg. – Etter rekordeksport til utlandet medfører lite snøsmelting at magasinene er tappet ned langt mer enn normalt. Dessuten er det fremdeles flaskehalser i strømnettet mellom nord og sør som sørger for at «søringene» ikke får glede av de betydelig lavere strømprisene i nord. For de av strømkundene som bor i sør, er det bare å håpe på drittvær fremover. Fortsatt flott vårvær vil kunne gi enda høyere strømpriser, avslutter strømsparer Jarle Lysberg.