Negative strømpriser i Tyskland – norske kunder fikk ikke delta på festen!

Oct 4, 2021

Kabler til Tyskland har gitt prissjokk

Nye kabler til Tyskland har bidratt til å importere skyhøye tyske strømpriser til Norge gjennom årets 3 første kvartal. 400% økning i gassprisene, skyhøye CO2-priser samt lite produksjon av fornybar kraft på grunn av lite sol og vind har bidratt til å gi prisrekorder over hele Europa.

Endelig blåser det!

Som mange sikkert har fått med seg er de norske magasinene endelig blitt velsignet med litt nedbør som bidrar til å øke fyllingsgraden. Det samme været har bidratt til rekordproduksjon av vindkraft i Tyskland som presset prisen under 0 torsdag. Dermed skulle norske strømkunder endelig få litt glede av de nye kablene, og nyte godt av de lave prisene.

Kabler ute av drift hindret billig strøm for norske kunder

Dessverre for norske strømkunder var kablene ute av drift på grunn av planlagt service akkurat da prisene stupte i Tyskland. I stedet for rekordlave priser ble kundene i sør-Norge avkrevd priser på over 90 øre i mesteparten av perioden. Hadde kablene vært i drift, skulle kundene ha opplevd tider meg svært lave og til dels negatives strømpriser (eks. Avgifter og nettleie, selvsagt). I følge tu.no var kablene ute av drift på grunn av planlagt vedlikehold, i følge kommunikasjonsdirektør i Statnett, Henrik Glette.